Wat zegt de Rijksoverheid over drugs?


zie
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drugs
Nieuws en actueel




lees
het laatste nieuws

Missie, visie en kernwaarden

 

De missie, visie en kernwaarden vormen de leidraad voor de uitvoering van de werkzaamheden van Het Dilemma. Lees hieronder alles over de missie, visie en kernwaarden.  

 

- Missie

Binnen de beleidsregels ‘niet-commerciële’ coffeeshop van de gemeente Zwijndrecht en het gedoogbeleid leidt stichting Het Dilemma het gebruik van softdrugs (Opiumwet, lijst 2) in Zwijndrecht in goede banen.

 

- Visie

De beleidsregels ‘niet-commerciële’ coffeeshop van de gemeente Zwijndrecht en het gedoogbeleid vormen het bestaansrecht van de Het Dilemma. Het Dilemma wil deze regels naleven.

 

Softdrugs is een genotsmiddel met veel vooroordelen. Ook bestaan er veel vooroordelen over coffeeshops. Het Dilemma wil kennis versterken door informatie te verstrekken om een realistische kijk op softdrugs(gebruik) en op coffeeshop Xpresso te stimuleren; Het Dilemma wil de sociale norm beïnvloeden.

 

Bij bewust, matig en recreatief gebruik kan softdrugs bijdragen aan een prettig leven. Het Dilemma wil een basis bieden die deze manier van softdruggebruik mogelijk maakt en die gebruikers stimuleert om softdrugs alleen op deze manier te gebruiken.

 

Probleemgebruikers helpen is een taak voor deskundigen. Probleemgebruik kan gesignaleerd worden in een coffeeshop, maar ook op andere plekken zoals op straat of op scholen. Het Dilemma wil probleemgebruik kunnen signaleren en andere organisaties voorlichten over softdrugs en –gebruik zodat ook zij dit kunnen signaleren en erop kunnen inspelen.

 

- Kernwaarden

  1. Volgens de regels

    Het Dilemma functioneert binnen de beleidsregels van de gemeente Zwijndrecht en het gedoogbeleid. Deze regels zijn de uitgangspunten voor de dagelijkse praktijk. Huisregels en de naleving ervan zijn van groot belang voor het voortbestaan van de coffeeshop.


  2. Open en transparant

    Xpresso reilt en zeilt volgens duidelijke afspraken en met een missie. Het Dilemma is een open en transparant bedrijf. De uitstraling van de coffeeshop sluit hierop aan. Het is een open en transparante coffeeshop waar iedereen, gebruikers en niet-gebruikers, vanaf 18 jaar welkom is, voor een praatje, een kopje koffie of een jointje.


  3. Kwaliteit

    Kwaliteit is belangrijk voor Het Dilemma. Het is terug te vinden in de ruimten van stichting Het Dilemma, de producten, de informatie, de presentatie en het personeel. Xpresso beschikt over gekwalificeerd, kundig en klantvriendelijk personeel. Naast de verkooptaken zijn zij gastvrouw en zorgen zij voor een nette, opgeruimde presentatie van de shop.


  4. Veiligheid

    Coffeeshop Xpresso biedt een veilige omgeving. Niet alleen voor bezoekers, maar ook voor personeel en de omgeving van Xpresso. De huisregels en handhaving hiervan, een veiligheidsmedewerker in dienst van Het Dilemma, een camerasysteem en leeftijdscontrole door middel van een vingerscan dragen bij aan de veiligheid.


  5. Informatie en voorlichting

    Het verkooppunt en de gebruikersruimte liggen aan de basis van het in goede banen leiden van softdruggebruik in Zwijndrecht. Maar daarmee alleen kan Het Dilemma de doelstelling niet realiseren. Informatieverstrekking en voorlichting zijn andere essentiële fundamenten. Het Dilemma informeert klanten, heeft oog en een luisterend oor voor ze en signaleert mogelijk probleemgebruik. Aan professionals en geïnteresseerden geeft Het Dilemma voorlichting, zowel op locatie als in Xpresso. Het Dilemma wil kennis versterken en de sociale norm beïnvloeden.