Niet-commercieel wil zeggen dat Het Dilemma geen belang heeft bij verkoopbevordering; Het Dilemma heeft geen winstoogmerk.

Wat zegt de Rijksoverheid over drugs?


zie
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drugs
Nieuws en actueel




lees
het laatste nieuws

Werkzaamheden

 

Stichting Het Dilemma heeft tot doel om het gebruik van softdrugs (Opiumwet, lijst 2) in Zwijndrecht in goede banen te leiden. Daarom exploiteert Het Dilemma coffeeshop Xpresso. Xpresso is een niet-commerciële coffeeshop in de gemeente Zwijndrecht. Niet-commercieel wil zeggen dat Het Dilemma geen belang heeft bij verkoopbevordering; Het Dilemma heeft geen winstoogmerk. Bij Xpresso zijn bijvoorbeeld geen aanbiedingen te vinden. Ook is de coffeeshop op zondag en diverse feestdagen gesloten.

 

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Het Dilemma: verkoop van softdrugs, voorlichting en kwaliteit. 

 

- Verkoop softdrugs

Om deze doelstelling te verwezenlijken verzorgt de stichting gecontroleerde verkoop van softdrugs. De verkoop gebeurt vanuit Coffeeshop Xpresso. Het Dilemma controleert de leeftijd van bezoekers, controleert de hoeveelheid en kwaliteit van de producten en stelt een kwalitatief goede en veilige gebruikersruimte beschikbaar. De beleidsregels ‘niet-commerciële coffeeshop’ van de gemeente Zwijndrecht en de gedoogbeschikking vormen de kaders hiervoor.

 

- Voorlichting

Maar Het Dilemma doet meer! De stichting geeft voorlichting aan klanten over de producten en het gebruik ervan. Aan gebruikers en niet-gebruikers verstrekt Het Dilemma objectieve en gevarieerde informatie over softdrugs(gebruik). Ook onderhoudt de stichting contacten met een groot netwerk van professionals die in aanraking (kunnen) komen met gebruikers van softdrugs. Met behulp van presentaties en werkbezoeken maakt Het Dilemma de professionals wegwijs in de wereld van feiten en fabels over softdrugs(gebruik). Het versterken van kennis door informatieverstrekking en voorlichting zijn essentiële werkzaamheden van Het Dilemma om de doelstelling te kunnen realiseren. De werkzaamheden richten zich op vier groepen.

 

  1. Klanten in de coffeeshop

    Bezoekers ontvangen mondeling en schriftelijk informatie en kunnen vragen stellen over de producten. De medewerkers hebben oog en oor voor de klanten. Ze luisteren en spreken met klanten over gebruik, misbruik en mogelijk probleemgebruik.


  2. Niet-gebruikers in de coffeeshop

    Geïnteresseerde professionals en voorbijgangers kunnen een werkbezoek brengen aan Xpresso en uitleg krijgen over de werkwijze van Het Dilemma.


  3. Professionals die in aanraking kunnen komen met probleemgebruikers

    Het Dilemma geeft presentaties aan groepen professionals om een beter inzicht te krijgen in softdruggebruik(ers) en probleemgebruik beter te kunnen signaleren.


  4. Geïnteresseerde organisaties

    Met behulp van vergelijkingen met andere genotsmiddelen geeft Het Dilemma uitleg over de feiten en fabels van softdrugs(gebruik).

 

- Kwaliteit

Bij de uitvoering van de werkzaamheden hecht de stichting grote waarde aan de kwaliteit. Kwaliteit is terug te vinden in de ruimte van stichting Het Dilemma, de producten, de informatie, de presentatie en het personeel. Xpresso beschikt over gekwalificeerd, kundig en klantvriendelijk personeel.