coffeeshop
Xpresso

Veelgestelde vragen

Welke regels gelden er binnen en buiten de shop?

Coffeeshop Xpresso hanteert strikte huisregels. Iedereen in de shop en daarbuiten dient zich aan deze regels te houden. Je vindt ze [HIER].

Waarom moet ik altijd een legitimatiebewijs bij me hebben?

Xpresso valt onder het gedoogbeleid van de overheid. Dat betekent dat Xpresso zich moet houden aan strikte regels. Daarom hanteren we een legitimatie-verplichting voor iedereen, ongeacht je leeftijd en hoe vaak je al in de shop bent geweest. Iedereen in de shop moet zich op ieder moment kunnen legitimeren. Lees [HIER] meer over de regels waar Xpresso zich aan moet houden.

Waarmee kan ik me allemaal legitimeren bij Xpresso?

Overheidsdocumenten zoals een geldig paspoort, identiteitskaart, verblijfsvergunning en rijbewijs, accepteren we als legitimatiebewijs.

Mag ik binnen roken?

Ja, Xpresso heeft een mooie rookruimte. Lees [HIER] meer over roken bij Xpresso.

Hoeveel gram mag ik kopen?

Je kunt bij Xpresso niet meer dan 5 gram cannabis per dag kopen. Het maakt daarbij niet uit welke cannabisproducten je koopt en of het voor medicinaal gebruik is. Het totaal mag per persoon niet meer dan 5 gram per dag zijn.

Mag ik cannabis meenemen naar het buitenland?

Nee, cannabis die je bij ons koopt consumeer je in de shop of thuis indien je in Nederland woont. Je mag geen cannabis meenemen over de grens. Voor medicinale cannabis die je bij de apotheek koopt, gelden andere regels. Deze regels vind je [HIER].

Wat merk ik ervan dat Xpresso een niet-commerciële coffeeshop is?

Xpresso heeft geen winstoogmerk. Het doel van de shop is om het gebruik van softdrugs in Zwijndrecht in goede te banen leiden. Daarom vind je bij Xpresso niet alleen cannabisproducten, maar ook informatie erover en goed geïnformeerde, gastvrije medewerkers die weten waar ze over praten.

Krijgt Xpresso wiet van de gemeente?

Nee, Xpresso moet zelf zorgen voor de inkoop van cannabis. De gemeente heeft geen invloed op de inkoop en kwaliteit van de wiet. Wel staat Xpresso op goede voet met de gemeente Zwijndrecht. Er is regelmatig contact en de burgemeester brengt vaak met gasten uit andere gemeenten, een bezoek aan de coffeeshop om te laten zien dat het in Zwijndrecht goed geregeld is.

Mijn vraag staat er niet bij!

Kom langs of neem contact met ons op. Bekijk [HIER] het adres en de openingstijden.