coffeeshop
Xpresso

Nieuws

Succesvolle feestweek

Met een week lang verschillende activiteiten vierden we eind september ons 15-jarig jubileum!Een karikatuurtekenaar, een tropical night met professionele cocktailshakers en een spellenavond met Hollandse hapjes, er was voor ieder wat wils. Uiteraard alles alcoholvrij, want we schenken geen alcohol op de feestlocatie. Met bijna 3300 bezoekers kunnen we de feestweek succesvol noemen.

Opening
Rond een uur of twee op maandag 25 september opende onze directeurbestuurder Wouter de feestweek. Zichtbaar trots sprak hij het team toe. Wat kan er veel gebeuren in 15 jaar. Van pionieren met iets totaal nieuws tot een volwassen bedrijf. En dat in een branche die erg onderhevig is aan de veranderende visie van de Rijksoverheid. Het gedoogbeleid is niet zaligmakend. De voorkant -de verkoop van softdrugs- is weliswaar geregeld, maar de achterkant – de inkoop van softdrugs- niet. Dat zijn al 15 jaar noodzakelijke activiteiten die niet gereguleerd zijn. Voor de komende jaren hebben we dus nog wel een grote wens. Maar eerst een toost met alcoholvrije bubbels om de feestweek als team goed te beginnen. Een behoorlijk aantal bezoekers staat dan al te wachten voor de deur. Mooie dames in bijzondere champagne- en cupcakejurken, verwelkomen de gasten.

Toveren
‘Je staat er met je neus bovenop, maar je begrijpt er echt niets van’, legt Kitty Schaap de magie van de goochelaar Tim Slaats van Holland’s Got Talent uit. Tim luisterde de donderdagavond van de feestweek in Xpresso op. De bezoekers reageerden erg enthousiast volgens Kitty. Zowel op de goochelaar als op de rest van de feestelijkheden. Kitty is shopmedewerker en organisator van de feestweek. ‘Je merkt dat onze vaste gasten speciaal komen voor de feestelijkheden. Regelmatig vragen ze wanneer een activiteit begint, zodat ze daar hun planning op kunnen aanpassen’, aldus Kitty.

Sfeervol
De entertainment en de versieringen zorgden voor veel gezelligheid in Coffeeshop Xpresso. Niet dat het er anders niet sfeervol is. Xpresso is juist een plek waar uiteenlopende mensen gebroederlijk naast elkaar zitten, de krant lezen, een kopje koffie of thee drinken en cannabis consumeren. In de afgelopen 15 jaar zijn we uitgegroeid tot een voorbeeld voor vele gemeentes op nationaal en internationaal niveau. De fijne plek zorgt ervoor dat cannabisconsumenten voor Xpresso kiezen. Dat scheelt een hoop overlast op straat. Daarvoor is Stichting Het Dilemma 15 jaar geleden in het leven geroepen, om het drugsgebruik in Zwijndrecht in goede banen te leiden. Dat is goed gelukt door de exploitatie van Coffeeshop Xpresso. Bezoekers komen er graag. En in de feestweek blijven ze gewoon nog wat langer hangen. De feestweek is afgesloten met een gezellige barbecue voor de 16 medewerkers.