Bewust,
met mate en
voor je plezier

Verstandig hasj en wiet gebruiken

Wil je weten hoe je hasj en wiet verstandig kunt gebruiken?
Wat oké is, en wat niet?
Heb je nog nooit hasj of wiet genomen en overweeg je het eens te proberen?
Wil je je vrienden informeren over hasj en wiet?
Wil je zelf meer weten over hasj en wiet?

In deze folder geeft Coffeeshop Xpresso je handige tips.
Heb je vragen? Stel ze gerust aan de medewerkers in de shop! Als je 18 jaar of ouder bent, ben je van harte welkom bij Xpresso!

Wie zijn wij?

Coffeeshop Xpresso heeft een relaxte chill- en rokersruimte. We verkopen softdrugs volgens de beleidsregels van de gemeente Zwijndrecht en het landelijke gedoogbeleid. Daarnaast informeren we mensen die meer willen weten over hasj en wiet. Xpresso is een niet-commerciële coffeeshop die Stichting Het Dilemma heeft opgezet om het gebruik van softdrugs in Zwijndrecht in goede banen te leiden. Niet-commercieel betekent dat wij er niet op uit zijn om zoveel mogelijk hasj en wiet te verkopen en daarmee zoveel mogelijk winst te maken.

Handige tips

Hasj en wiet (cannabis) maken je vrolijk en ontspannen. Dit duurt zo’n twee tot vier uur. Je kunt verstandig omgaan met hasj en wiet, maar ook op een manier die niet oké is. Daarom geven we je een aantal tips.

 1. Weet wat je neemt. Sommige soorten zijn sterker dan andere soorten. Laat je daarom altijd voorlichten als je hasj of wiet koopt.
 2. Hasj en wiet koop je in een goede coffeeshop waar ze je ook iets erover kunnen vertellen. Koop hasj en wiet nooit op straat!
 3. Je gebruikt hasj en wiet alleen in je vrije tijd, want ze verminderen je concentratievermogen. Hasj of wiet gebruiken als je nog naar school of naar je werk moet, is niet oké.
 1. Hasj en wiet passen niet in het verkeer. Het is verboden om onder invloed van hasj en wiet aan het verkeer deel te nemen. De politie controleert dit met een speekseltest. De straffen zijn fors.
 2. Wees voorzichtig met alcohol en andere drugs in combinatie met hasj of wiet. De kans dat je je beroerd is veel groter als je genotsmiddelen combineert.
 3. Rook je hasj of wiet vermengd met tabak? Dan krijg je de verslavende stof nicotine binnen en komen de schadelijke stoffen teer en koolmonoxide vrij. Dit is slecht voor je en helemaal ‘not done’ als je zwanger bent. Je brengt schade toe aan je ongeboren kind. Rook daarom nooit – ook geen hasj en wiet – als je zwanger bent.

 

 1. Stop ermee als je voelt dat je genoeg hebt. Ben je net met hasj of wiet? Laat je dan voorlichten over de hoeveelheden en effecten. Als je meer ervaring hebt, voel je zelf wanneer je genoeg hebt en moet stoppen.
 2. Hasj en wiet nemen om je problemen op te lossen is niet oké. Doe het bewust, met mate en voor je plezier.
 3. Heb je psychische problemen of komen dergelijke problemen in je familie voor? Wees dan voorzichtig met hasj en wiet. Het kan een negatieve invloed hebben. Raadpleeg eventueel eerst je arts.
 4. Spacecake is voor ervaren consumenten. Neem altijd eerst een klein stukje en wacht het effect af. Het kan wel anderhalf uur duren voordat je iets merkt!
 1. Voel je je beroerd, verward of angstig nadat je hasj of wiet hebt genomen? Eet of drink dan iets zoets en zoek een rustig plekje op. Raak niet in paniek, het gaat vanzelf weer over. De ergste fase duurt een uurtje.
 2. Neem nooit hasj of wiet mee naar het buitenland. De straffen zijn daar hoog!
 3. Het is verboden om hasj of wiet aan een minderjarige te geven of te verkopen. Dit is strafbaar. Als wij het zien, ben je voorlopig niet meer welkom bij Coffeeshop Xpresso.

Coffeeshop Xpresso
IJsselmeer 27
3332 EX Zwijndrecht

078 – 625 83 44
info@xpresso.nl

Kijk voor de openingstijden en meer informatie op onze website:
www.xpresso.nl

Volg ons op Facebook:
Coffeeshop Xpresso